Pályázati felhívás: Fizetett gyakornoki program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Mophradat Arts Fellows Program

az OFF-Biennále Egyesületnél

OFF-BIENNÁLE BUDAPEST

Az OFF-Biennále Budapest egy nemzetközi kortárs művészeti esemény, Magyarország legnagyobb civil, független művészeti kezdeményezése. Az OFF-Biennále egy mikro-egyesület kezdeményezésére alulról szerveződik, és művészek, kurátorok, kulturális és civil szervezetek, galériák és diákok együttműködésében valósul meg. Nem pályázik magyar állami forrásokra és az állam művészeti intézményein kívül marad.

Az OFF-Biennále a hazai független kortárs képzőművészeti szcéna megerősítésére törekszik. Célja, hogy a képzőművészet eszközeivel részt vegyen a közügyekről való társadalmi diskurzusban és a demokrácia kultúráját erősítse. Magánlakásokban, üres üzlethelyiségekben, ipari épületekben, alternatív színházakban, köztereken rendezkedik be, ezáltal a város felfedezésére hívja a közönséget. Az OFF-Biennále következő kiadását 2020 április-májusára tervezzük.

A PROGRAM: 

Leírás: 12 hetes részmunkaidős (heti 3 nap) fizetett gyakornoki program Budapesten élő arab származású kurátorok, művészeti menedzserek, producerek és adminisztrátorok részére.

A program időtartama: 2018. szeptember 10. – 2018. december 10.

Jelentkezési határidő: 2018. július 8.

A pályázati felhívás nem művészeknek szánt rezidencia programra szól!

A JELENTKEZÉS FELTÉTELEI:

A JELENTKEZÉS MENETE:

A pályázatokat 2018. július 8-ig várjuk angol nyelven az office@offbiennale.hu e-mail címre, csatolva a következő dokumentumokat:

A pályázat elbírálási eredményétől függetlenül minden jelentkező visszajelzést kap. A nyertes pályázókat 2018. augusztus 6-ig értesítjük.

*Az Arts Fellows program kezdeményezője és támogatója a Mophradat, egy brüsszeli székhelyű non-profit kortárs képzőművészeti egyesület, amely lehetőségeket teremt arra, hogy az arab országokból származó kortárs képzőművészek és társaik világszerte közösen gondolkodhassanak, alkothassanak, és megoszthassák tapasztalataikat.

Mophradat